RSS Feed

Η Δημοτική μας Κίνηση στο Δημοτικό συμβούλιο της 2.10.2014 πρότεινε το κατωτέρω ψήφισμα σχετικά με τον “Επανέλεγχο των συμβάσεων” που προωθεί το Υπουργείο βάσει του Ν. 4250/2014

iliou-polis

“ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη”

Η Δημοτική μας Κίνηση στο Δημοτικό συμβούλιο της 2.10.2014 πρότεινε το κατωτέρω ψήφισμα σχετικά με τον “Επανέλεγχο των συμβάσεων” που προωθεί το Υπουργείο βάσει του Ν. 4250/2014:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης δηλώνει τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων που προωθεί το ΥΔΜΗΔ βάσει του Ν. 4250/2014, και την άρνησή του να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, που μόνο στόχο έχει την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση, ώστε η κυβέρνηση να συμμορφωθεί προς τις μνημονιακές της δεσμεύσεις.

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης

• Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμμένει στο στόχο για 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους και αναζητά προσχήματα για να συνεχίσει την κοινωνικά ανάλγητη αυτή επιλογή.

• Θυμόμαστε επίσης πολύ καλά ότι η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου έγιναν κατ’ εφαρμογή κοινοτικής Οδηγίας και με βάσει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που έτασσε ο νόμος, γεγονός που πιστοποιούσε για κάθε περίπτωση ατομικά το ΑΣΕΠ, δίνοντας την έγκρισή του για τη μετατροπή.

• Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας πως ήδη σε όλη την κλίμακα του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για τυχόν πλαστά πτυχία εργαζομένων, διαδικασία με την οποία συμφωνούμε και συντασσόμαστε απόλυτα, σε αντίθεση με την προσπάθεια επανεξέτασης όλων των συμβάσεων από το μηδέν, που πλήττει αδιακρίτως δικαίους και αδίκους.

• Δηλώνουμε την αγωνία μας για την απόλυτη κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης, αφού μετά από 4 χρόνια διαρκών περικοπών, συγχώνευσης και κατάργησης δομών, παγώματος των προσλήψεων, αποχωρήσεων, κινητικότητας και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες των Δήμων είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Τυχόν απόλυση των συμβασιούχων, οι περισσότεροι από τους οποίους στελεχώνουν σημαντικές υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί ή η καθαριότητα, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή.

• Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε διαδικασία – υπό οποιονδήποτε μανδύα και αν αυτή εμφανίζεται – που έχει στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης και την απόλυση εργαζομένων, γι’ αυτό και θα πάρουμε κάθε νομική, θεσμική και πολιτική πρωτοβουλία, από κοινού με τους εργαζομένους και τους πολίτες του Δήμου μας, για την αποτροπή της.

• Εκφράζουμε τη σταθερή και αταλάντευτη προσήλωσή μας στη διαφανή, ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου σε όλα τα επίπεδα, η οποία δεν βρίσκεται σε αντιπαράθεση, αλλά σε άμεση αλληλεξάρτηση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων σε αυτόν και όλων των πολιτών,

καθώς και με την αποτελεσματική λειτουργία και τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
– Καμιά απόλυση – καμιά διαθεσιμότητα. Επαναπρόσληψη τώρα των απολυμένων.
– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
– Μέτρα προστασίας των ανέργων
– Να καταργηθεί ο νόμος 4250 περί αξιολόγησης
– Πλήρη κρατική χρηματοδότηση των ΟΤΑ για εξασφάλιση όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
– Μείωση των ανταποδοτικών τελών και ουσιαστική ελάφρυνση των λαϊκών στρωμάτων.
– Κατάργηση των τροφείων
– Εξασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών και πλήρη χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ένταξη τους στις υπηρεσίες που βρίσκονται στον κορμό του Δήμου
– Μέτρα για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας
– Καμιά άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση (ΣΔΙΤ παραχώρηση κλπ) σε όλους τους τομείς
– Καμία σύμπραξη ή προγραμματική σύμβαση με ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ κλπ

Συμπαραστεκόμαστε στους πέντε διωκόμενους Δημάρχους οι οποίοι με την ενέργεια τους υπερασπίζονται το δικαίωμα των εργαζομένων για δουλειά και κατ επέκταση την στοιχειώδη λειτουργία των Δήμων.

Στο παρόν σχέδιο ψηφίσματος η Κίνησή μας, περιέλαβε τα αιτήματα του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου. Γνωστοποιούμε επίσης ότι η δημοτική αρχή δεν το δέχτηκε εμμένοντας στις θέσεις που εξέφρασε ο δήμαρχος ενώ επίσης αρνητικά τοποθετήθηκαν η “Λαϊκή Συσπείρωση” και η “Αριστερή πρωτοβουλία”.
Καλούμε τον Δήμαρχο, αφού κι αυτός ήταν αντίθετος στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων, να δεσμευτεί ότι θα δώσει εγγράφως την εντολή του, να μην δοθεί κανένα στοιχείο.

Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις
Αιρετοί – Εργαζόμενοι – Πολίτες μαζί για την υπεράσπιση του Δήμου μας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: